Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΙΩΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ.

  DSC 2684

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης της COVID-19, λειτούργησαν την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, επί τη ενάρξει του κατανυκτικού Τριωδίου.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας έλαβε χώρα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Κορινθίου εγγάμου Διακόνου π. Ιωάννη Αθανασίου, αποφοίτου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο. Ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος στην προσφώνηση του, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ύψιστη τιμή, που του επεφύλαξε προάγοντάς τον στον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και όλους τους Ιερείς, ζώντες και κεκοιμημένους, που συνετέλεσαν στην κατά Θεόν πρόοδό του, καθώς και την σύζυγο του και τις οικογένειές τους.

Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνηση του, αρχικά ομίλησε για το κατανυκτικό Τριώδιο και ερμηνεύοντας το Αποστολικό και Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής τόνισε ότι, όποιος επιθυμεί να είναι μαζί με τον Χριστό θα διωχθεί και επομένως οφείλει να είναι έτοιμος να αγωνισθεί καταλλήλως, ώστε να κριθεί άξιος της αγάπης Του. Επίσης, επεσήμανε τον τρόπο, με τον οποίο οι Πιστοί οφείλουν να προσεύχονται, δηλαδή, εκ καρδίας, με ζέουσα πίστη και αγάπη για τον Θεό και κυρίως με ταπείνωση. Στην συνέχεια νουθέτησε πνευματικά τον νεοχειροτονηθέντα, ώστε να ομοιάσει στον Τελώνη ως προς την ταπείνωση, να αγαπά τον Θεό και την Εκκλησία Του και να αγωνίζεται δια βίου με πίστη και ταπείνωση. Παράλληλα, συνέστησε και στην οικογένεια του, τον σεβασμό και την τιμή, που οφείλουν να αποδίδουν στον Κληρικό σύζυγο, υιό και αδελφό τους, δίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το σωστό παράδειγμα στους Χριστιανούς και στην κοινωνία.  

Ο νέος Πρεσβύτερος διακονεί στην Ενορία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ταρσινών Κορινθίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.