Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

O EΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ.

 Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε την παραβολή του καλού Σαμαρείτου  η οποία αναφέρεται  στην μεγάλη αρετή της χριστιανικής αγάπης και η χριστιανική αγάπη είναι η έκφραση της θυσίας διότι ο Σαμαρείτης διέθεσε χρόνο, κόπο και χρήματα. Η αγάπη κάνει θαύματα και θεραπεύει πληγές ψυχικές και σωματικές, δεν έχει όρια είναι απέραντη διότι πηγάζει από τον θεό που είναι η εσταυρωμένη αγάπη. 

Έκλεισε την ομιλία του με την παράκληση και εμείς να μιμηθούμε τον καλό Σαμαρείτη για να απολαύσουμε των αγαθών της επουρανίου βασιλείας του Κυρίου και θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Τέλος ο θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.