Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος: Η Παναγία είναι παρούσα στη ζωή μας.

Και η παρουσία της Παναγίας στη ζωή μας και τον κόσμο μας, προσδίδει μία βεβαιότητα και μια σιγουριά. Γίνεται Εκείνη, για άλλη μια φορά, η προστασία μας, αλλά και η γιάτρισσά μας και η ελπίδα μας.
 
Στην ιερά αγρυπνία που τελέστηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο της ενθρονίσεως πιστού αντιγράφου της εφεστίου εικόνος της Παναγίας Βηματάρισσας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος,κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η αγρυπνία και η ομιλία εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» και μεταδόθηκαν διαδικτυακά μέσα από το κανάλι του προγράμματος στο YouTube.
 
Αναφερόμενος στην ενθρόνιση της εικόνος, χαρακτήρισε το γεγονός μεγάλο και θαυμαστό. Η Παναγία ήρθε και ενθρονίστηκε και παραμένει για πάντα στο Ναό, όπως έρχεται και ενθρονίζεται και παραμένει για πάντα κοντά μας.
Κοντά στη θλίψη μας, την στεναχώρια μας, τον πόνο μας, την δοκιμασία μας, στην ανηφόρα της ζωής, στον καθημερινό γολγοθά, τον μόχθο της βιοτής, την αρρώστια μας, την φτώχεια και την ανέχεια μας, στη χαρά και την ευτυχία μας.
Το γεγονός της ενθρονίσεως της εικόνος, συνέχισε ο π. Δανιήλ, φανερώνει ότι η Παναγία δεν είναι ξένη και αμέτοχη με τα γεγονότα της ζωής μας. Πολύ δε περισσότερο είναι παρούσα όταν η ζωή δεν μας χαμογελά, όταν η ευτυχία δεν μας χτυπά την πόρτα. Αλλά όταν το κακό, η δυστυχία και ο πόνος μας συναντά.
Η Παναγία είναι παρούσα στη ζωή μας, ιδιαίτερα τούτες τις ημέρες και τις ώρες που ολόκληρος ο κόσμος και η πατρίδα μας μαστίζεται από τον φονικό ιό, όπου ο φόβος μας κυριεύει.
Και ολοκλήρωσε τον λόγο του, σημειώνοντας:
«Και η παρουσία της Παναγίας στη ζωή μας και τον κόσμο μας, προσδίδει μία βεβαιότητα και μια σιγουριά. Γίνεται Εκείνη, για άλλη μια φορά, η προστασία μας, αλλά και η γιάτρισσά μας και η ελπίδα μας.
Μη φοβάστε αδελφοί, ψηλά το κεφάλι. Με πίστη στην ψυχή και την καρδιά, αλλά με πολύ προσοχή σε όσα μας συστήνουν οι ειδικοί, και αυτό θα περάσει
Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.