Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου τα «Άχραντα Πάθη».

Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2015

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου αφίχθησαν (28/3) τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου μας, κατάλοιπα του Τιμίου Σταυρού, του Ακάνθινου Στεφάνου, της Χλαμύδας του μαρτυρίου και του Παναγίου Τάφου του Χριστού, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου.  Τα ιερότατα κειμήλια κόμισε στην Τοπική μας Εκκλησία ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Καλλίνικος και τα υποδέχθηκε, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού, σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Μετά την Δέηση, τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου, στο τέλος της οποίας ομίλησε εισαγωγικώς ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια ο Ηγούμενος π. Καλλίνικος αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιστορία του ιερού κειμηλίου, το οποίο είναι αυτοκρατορικό δώρο των Παλαιολόγων στον Κτήτορα της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου Όσιο Λεόντιο, το 1450.
Από τη μεριά του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησία τόσο προς τον Ηγούμενο της Μονής, όσο και προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος ασμένως έδωσε την προβλεπόμενη άδεια για την μεταφορά των «Αχράντων Παθών» στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, που τα χαρακτήρισε «δώρο του Κυρίου μας, για να βιώσουμε πιο έντονα και εμπειρικά το Άγιο Πάθος Του. Μας προσφέρουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προετοιμαστούμε για να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ν' ακολουθήσουμε τον Κύριό μας στο εκούσιο Πάθος, να γίνουμε μιμητές Του, της σιωπής Του, της προσφοράς και της θυσίας Του, ώστε ν' αξιωθούμε και της Αγίας Αναστάσεώς Του».
Το ιερό κειμήλιο των «Αχράντων Παθών» θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό μας Ναό έως την Πέμπτη 2/3.