Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η διπλή Εορτή της Παναγίας και της πατρίδας στη Λαμία.

Στολισμένη με σημαίες, δάφνες και φοίνικες εόρτασε η πόλη της Λαμίας τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική εορτή της παλιγγενεσίας με κέντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον τόπο μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου. Στον Καθεδρικό Ναό χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν τον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής και τη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Λαμίας και όλων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος προχείρισε τρεις νέους Ιερείς σε Πνευματικούς τον π. Κωνσταντίνο Κουτσομπλή εφημέριο Καλλιθέας της Σπερχειάδος, τον π. Κωνσταντίνο Παπασταμάτη εφημέριο Δαμάστας και Υπέυθυνο του Ραχουτείου Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως και τον π. Αθανάσιο Κυρίτση εφημέριο Αγίου Γεωργίου Καλυβίων. Στους νέους εξομολόγους έδωσε οδηγίες και ευχήθηκε να ανακουφίσουν και να στηρίξουν ψυχές και κυρίως νέων παιδιών.
Η Θεία Λειτουργία της Εορτής ήταν μεγαλοπρεπής και επιβλητική, χάρις στην τάξη και στην βυζαντινή αρμονία των δύο βυζαντινών χορών, οι οποίοι μεταρσίωσαν τους εκκλησιαζομένους πιστούς.
Κατά τη Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο επίτιμος Λυκειάρχης κ. Αθανάσιος Γκίκας, ο οποίος με ευχέρια λόγου και τεκμηριωμένα επιχειρήματα απέδειξε, ότι πάντα οι Έλληνες είχαν περιπέτειες λόγω της αξίας και των ιδανικών τους και πάντα νικούσαν χάρις στη δύναμη της ψυχής τους.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ακοίμητη την προστασία της Θεοτόκου και επιβεβαίωσε, ότι η Παναγία η προστάτις του Γένους μας, όπως έπραξε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του θα πράξει και τώρα στη δύσκολη αυτή καμπή και πνευματική κρίση.
Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού και το τρισάγιο στο τάφο του Αθανασίου Διάκου σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, όπου και ανακρούσθηκε, από την Φιλαρμονική του Δήμου, ο Εθνικός Ύμνος.
Στις 12 ακριβώς άρχισε η Εθνική παρέλαση των μαθητών, των συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, της πολιτικής προστασίας και του Στρατού, την οποία παρακολούθησαν γονείς, επισκέπτες της Λαμίας και χιλιάδες πολίτες .