Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Εορτή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ στην Λαμία.

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία την Δευτέρα και Τρίτη της Διακαινησίμου στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λαμία.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Και τις δύο ημέρες τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και μαρτύριο του Αγίου Εφραίμ, επισημαίνοντας ότι ο λαός λατρεύει τον Άγιο Εφραίμ επειδή ο Άγιος ανοίγει στη συνείδηση του κάθε πιστού μια διάσταση πνευματική.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Εφραίμ το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη.
Στο τέλος του εορτασμού προσφέρθηκε κέρασμα στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Κέντρου.
Η θεμελίωση του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ έγινε το 2000, τα θυρανοίξια τελέσθηκαν στις 16 Απριλίου του 2004 και τα Εγκαίνια στις 24 Ιουνίου 2012 από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και αποτελεί από τότε πόλο έλξεως για πολλούς χριστιανούς που σπεύδουν καθημερινά να προσκυνήσουν το θαυματουργό νεοφανή Άγιο. Ο Ναός του Αγίου Εφραίμ έχει μαρμάρινο προσκυνητάριο, τέμπλο και δεσποτικό θρόνο και αγιογραφήθηκε από μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλας Πατρών.