Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τιμητική πλακέτα απέδωσε ο Δήμος Ορχομενού στον Άγιο Κυδωνιών

Λαμπρή υποδοχή ετοίμασαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως Θεοτόκου «Παναγία η Σκριπού» και ο Δήμος Ορχομενού στο άξιο τέκνο του τόπου μας, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνιών κκ. Αθηναγόρα Χρυσάνη, o οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από τις αρχές της εβδομάδας.
Για το λόγο αυτό και στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψή τους στην γενέτειρά του πόλη του Ορχομενού, ο Δήμος Ορχομενού προσέφερε στον Άγιο Κυδωνιών μια αναμνηστική τιμητική πλακέτα.
Ακολουθεί η προσφώνηση του Δημάρχου κ. Κώστα Ξηρογιάννη στον Βυζαντινό ιστορικό μας Ναό το απόγευμα της Πέμπτης, 25 Μαϊου 2013.
«Σεβασμιότατε προκαθήμενε της Βοιωτικής εν χριστώ ορθοδόξου Εκκλησίας Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιε.
 Θεοφιλέστατε Τανάγρας κ. Πολύκαρπε
 Σεβαστοί Ιερείς των ενοριών του Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού και των ενοριών των όμορων Δήμων, Σεβαστοί Ιερομόναχοι και Ιεροδιάκονοι  
  κύριε  αντιπ/ρχη  περιφερειακοί σύμβουλοι εκπρόσωποι φορέων αγαπητοί συνάδελφοι συνεργάτες κυρίες και κύριοι  
 Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα ξεχωριστά συγκινητική για όλους μας να καλωσορίζουμε στην Πόλη μας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνιών κ.κ Αθηναγόρα.
 Αισθάνομαι  περήφανος να υποδέχομαι έναν ακόμη άξιο και ξεχωριστό συντοπίτη μας που ακολουθώντας την κλίση του και την αγάπη του για την Εκκλησία εξελέγη στο αξίωμα του Μητροπολίτη.
 Είναι αδύνατον να σας περιγράψω την συγκίνηση και την ανάταση ψυχής που αισθάνθηκα  όταν παρευρέθηκα στην χειροτονία του στην Κωνσταντινούπολη λίγους μήνες πριν. Ίσως όσοι από εσάς ήταν  εκεί να θυμούνται την κατανυκτική ατμόσφαιρα ,η οποία ενισχυόταν από την γνώση ότι βρισκόμασταν σε ένα τόπο όπου   επί αιώνες  ο  εκεί εγκατεστημένος Ελληνισμός ξεριζώθηκε βίαια  σε ένα τόπο που στην ψυχή μας είναι ακόμη ελληνικός.
Μέσα στην ατμόσφαιρα αυτή συνειδητοποιεί κανείς πόσο  σημαντικός είναι ο ρόλος του Οικουμενικού πατριαρχείου και της Εκκλησίας μας .Είναι ένας πανίσχυρος κρίκος της αλυσίδας που συνδέει τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, που τους βοηθά να διατηρούν αναλλοίωτη την εθνική τους ταυτότητα και τους δεσμούς τους με την πατρίδα. Εξ αιτίας του κραταιού του ρόλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε ακόμα και στόχος δολοφονικών σχεδίων σύμφωνα με πρόσφατες αποκαλύψεις. Χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο αντλούν ελπίδα  από τα μηνύματα του και βρίσκουν το κουράγιο να πορεύονται μέσα στην  ολοένα και πιο άγρια καθημερινότητα .
 Σεβασμιότατε, είμαι σίγουρος πως  η συγκίνηση όλων μας σήμερα που χοροστατείτε για πρώτη φορά μετά την χειροτονία σας στο αξίωμα σας  εδώ στον Ορχομενό  είναι εύλογη  και κατανοητή. Επιστρέφετε στον τόπο σας έχοντας τιμηθεί με ένα από τα υψηλότερα αξιώματα της Εκκλησίας μας και κατά συνέπεια έχοντας επωμιστεί συνειδητά  έναν  δύσκολο ρόλο :αυτόν του πνευματικού οδηγού  και συμπαραστάτη στην φτώχεια, ηθική και υλική του λαού μας.

          Σεβασμιότατε έχουμε χάσει τον δρόμο μας. Οδηγηθήκαμε σε αυτές τις συνθήκες ,που δεν αρμόζουν στην αξιοπρέπεια μας εξαιτίας της κατάπτωσης των ηθικών αξιών και της αναγόρευσης της απόκτησης υλικών αγαθών   και εξουσίας  σε  στόχους ζωής. Η ευγένεια, η αλληλεγγύη, η τιμιότητα, η ταπεινότητα  που η Εκκλησία μας εδώ και αιώνες διδάσκει παραγκωνίστηκαν. Και τώρα πια που η κατάρρευση του τρόπου ζωής μας ολοκληρώθηκε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικά ήταν. Και αντιλαμβανόμαστε πως και πάλι η εκκλησία είναι παρούσα και μας δείχνει τον δρόμο. Βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή την έννοια της αλληλεγγύης  που διδάσκει η εκκλησία να εκφράζεται μέσα από τα συσσίτια που παρέχουν τροφή σε χιλιάδες ανθρώπους , βλέπουμε τους ιερείς μας να προσφέρουν ελπίδα και παρηγοριά  στους απογοητευμένους πιστούς ,βλέπουμε τους ιεράρχες μας να προσπαθούν να προσφέρουν όραμα και έμπνευση στους νέους ανθρώπους τηρώντας τα χριστιανικά διδάγματα. Είστε και εσείς πια ένας ποιμένας  από τον οποίο προσδοκούμε καθοδήγηση και βοήθεια.
Σας εύχομαι ολόψυχα να καταφέρετε να υπηρετήσετε  με επιτυχία τον δύσκολο Πνευματικό και Εθνικό σας ρόλο. Εύχομαι ναι είστε πάντα ΑΞΙΟΣ»