Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Εορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Λάρισας.


«ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ
ΔΙΨΩΣΑΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ
ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΠΟΤΙΣΟΝ ΝΑΜΑΤΑ…»

Πλήθη Χριστιανών συνέρρευσαν κατά την εορτή της Μεσοπεντηκοστής, όπου εορτάζει η Σοφία του Θεού, στον  Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Χαραυγή της Λάρισας.
Όλων των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ιερούργησε στην  πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κήρυξε το θείο λόγο, αναφερθείς στη Σοφία του Θεού, και εν συνεχεία  χειροτόνησε Πρεσβύτερο του Θεού του Υψίστου, τον ευλαβέστατο π. Ιωάννη Μυργιώτην, Συνταξιούχον του Δημοσίου, τον οποίο κατέστησε νέο εφημέριο στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Ναμάτων.


Πολύ ωραία διεξήχθη η τελετή της λιτής και της  αρτοκλασίας στον επάνω ανεγειρόμενο Ιερό Ναό, όπου ο π.Ιωαννίκιος, ο π. Γεδεών, τα μέλη του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και της Ερανικής επιτροπής, οι κυρίες της ενορίας, οι Ιεροψάλτες και τα κατηχητόπουλα έψαλλαν το Χριστός Ανέστη και τις Αναστάσιμες καταβασίες, ενώ όλοι οι ευσεβείς προσκυνητές χάρηκαν πολύ την πρόοδο και τις εργασίες αυτού του τόσο σημαντικού και μεγαλόπνοου έργου για την πόλη της Λάρισας.