Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν οι Πολιούχοι της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Η τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. εόρτάσε και φέτος πανηγυρικώς τη μνήμη των Πολιούχων της, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Την Κυριακή 20 Μαΐου 2013 κατά τη Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε το Κτιτορικό Μνημόσυνο, το οποίο έχει θεσπιστεί επισήμως, για τους Μεγάλους Ευεργέτες του Καθεδρικού Ιερού Ναού.
Την ίδια ημέρα παραμονή της Εορτής, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου, όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και αρκετών προσκεκλημένων κληρικών, τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο μεγάλος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Μετά την λιτή, την Αρτοκλασία και τα Απόστιχα, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος Ροδόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κήρυξε τον Θείον Λόγον, αναφερόμενος στα πρόσωπα των εορταζομένων Αγίων και τη συμβολή τους στη διάδοση του Χριστιανισμού. Στη συνέχεια της ομιλίας του ο π. Κάλλιστος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόσωπο της Αγίας Ελένης και μίλησε για τη θέση της γυναίκας στο Χριστιανισμό. Στο τέλος της ομιλίας του, ο ομιλητής αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας και επικαλέστηκε τις πρεσβείες των Εορταζομένων Αγίων, ώστε μετανοούντες να εξέλθουμε της κρίσεως.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης, που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον Ιερό Ναό καθώς και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων, με τη συμμετοχή και παρουσία εκτός των Κληρικών, βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, των τοπικών αρχών και συλλόγων, στρατιωτικών, ναυτικών, και αστυνομικών αγημάτων, μαθητών και παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και πλήθους κόσμου.
Μετά την περιφορά στην πόλη της Γλυφάδας και την επιστροφή στον Ιερό Ναό έγινε η απόλυση. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε των Άγιο Άρτο σε όλους τους πιστούς.

Ανήμερα της Εορτής την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου, πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και προσκεκλημένων κληρικών άλλων Μητροπόλεων Στο κοινωνικό κήρυξε τον Θείον Λόγον o ίδιος ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε λεπτομερώς στο βίο και την ευνοϊκή στάση των Αγίων έναντι της Χριστιανικής πίστης. Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της πατρίδος μας και είπε ότι το πολιτικό σύστημα στην πράξη θέτει εμπόδια στο έργο και την αποστολή της Εκκλησίας μας, στο σύγχρονο κόσμο. Τέλος ο Ποιμενάρχης μας, ευχήθηκε να εμπνευστούν οι σύγχρονοι πολιτικοί από τη στάση και το όραμα των εορταζομένων Αγίων. Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μοἰρασε το αντίδωρο.

Το απόγευμα της Εορτής, με την τέλεση του Μεθεόρτιου Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στους Αγίους, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως των Πολιούχων και Προστατών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας. Τον Θείον Λόγον στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως, κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Γιάννος, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων με το δικό του εύστοχο τρόπο. Να σημειωθεί ότι και τις δύο ημέρες, μέχρι αργά το βράδυ πλήθος προσκυνητών κατέκλυσαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό.