Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Η ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε η ακολουθία της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.
Στην Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, η οποία ανεγνώσθη σε όλους τους Ναούς τονίσθηκε ότι η Ανάσταση θεμελιώνει ένα καινούριο τρόπο ζωής, «ἄλλης βιοτῆς τῆς αἰωνίου ἀπαρχήν», στην οποία θεμελιώδεις αρχές είναι η ελευθερία των προσώπων, η αλληλεγγύη των κοινωνιών, η δικαιοσύνη των ανθρωπίνων σχέσεων, η καθαρότητα των ψυχών και η έγερση των συνειδήσεων. Κάθε άλλη κίνηση ζωής, που έρχεται σε αντίθεση με αυτές τις αρχές, συσκοτίζει τις ψυχές και οδηγεί τις κοινωνίες στον μαρασμό από την απουσία του φωτός, με όλα τα συνακόλουθα και επακόλουθα των έργων του σκότους.
Στη ζωή πάντα υπάρχουν και οι ημέρες της θλίψεως, του πόνου και των ποικίλων δοκιμασιών. Φως και Ελπίδα μέσα στη σκοτία είναι ο Χριστός, ο οποίος φωταγωγεί τη ζωή.
            Στη σημερινή βαρυαλγούσα κοινωνία υπάρχει το φως. Αυτό το φως δεν σβήνει ποτέ, «ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει καί ἡ σκοτία αὐτό οὖ κατέλαβε», θα περάσουν οι ημέρες της θλίψεως. Θα γεμίσουν πάλι τα ταμεία μας «παντός ἀγαθοῦ». Θα ξαναβρεί η πατρίδα μας τον ρυθμό της προόδου και της ευημερίας. Ημπορεί ο ορίζοντας να είναι σκοτεινός. Μέσα εκεί όμως υπάρχει το Φως του Χριστού, που σιγά-σιγά θα διαλύσει τα σκότη, όπως διαλύει ο Ήλιος τα σκοτεινά σύννεφα.