Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εορτή Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης.



Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η ιερά πανήγυρις της Υπεραγίας Θεοτόκου, της και Ζωοδόχου Πηγής στην Λάρισα και ιδιαίτερα στον περιώνυμο Ιερό Ναό της την Παρασκευή της Διαικαινησίμου 10 Μαϊου 2013.
Την παραμονή της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Παναγίας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και παρισταμένων πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τον θείον λόγον εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Ζαφειρίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Τυρνάβου, αναφερθείς στο Θεομητορικό αγίασμα της Παναγίας του Μπαλουκλή και στο πώς η Παναγία επιβλέπει την ζωή μας και θεραπεύει τα ψυχικά και σωματικά τραύματά μας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος χειροτόνησε Πρεσβύτερον τον Ευπαίδευτον Νομικόν και Διάκονον π. Στέφανον Γιάνναρον, πατέρα τριών τέκνων, ευχηθείς εις αυτόν καλή κι ευλογημένη Ιερωσύνη, λαμπρή Ιερατική ζωή και διακονία μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου.
Την ιερά πανήγυρι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής προετοίμασαν  άριστα οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Κωνσταντίνος και π. Άνθιμος, μαζί με τα δραστήρια μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των εθελοντριών γυναικών του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας, ενώ όπως κάθε χρόνο τις αρτοκλασίες και το ύψωμα της Παναγίας προσέφεραν πρόθυμα και εκ της καρδίας τους οι Φρουτέμποροι της Λάρισας, οι οποίοι συνεχίζουν την μακρά παράδοση των προγόνων τους, προσφέροντας τα δώρα στην χάρη της Παναγίας και κρατώντας στα τίμια χέρια τους την παλαιά εφέστιο εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής.
Προς όλους τους παρισταμένους άρχοντες, τον ιερό κλήρο, τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο και τον περιούσιο του  Κυρίου λαό, που κατέκλεισε κυριολεκτικά τον Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε Χρόνια πολλά, άγια, ειρηνικά και ευλογημένα, γεμάτα από την χάρη του Αγίου Θεού και τις δραστικώτατες πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, της και Ζωοδόχου και Ζωηφόρου Πηγής.