Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησαν οι Εορταστικές εκδηλώσεις στη Βέροια για την μνήμη του Αποστόλου των εθνών Παύλου.

PDFΕκτύπωσηE-mail
ΙΗ ΠΑΥΛΕΙΑ 2012
Από τον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό του απ. Παύλου στη Βέροια

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 28ης Ιουνίου στο μητροπολιτικό ιερό ναό των αγίων πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας αποστόλου των εθνών Παύλου.

Όπως κάθε χρόνο στις εορτές συμμετέχουν εκπρόσωποι των ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.
Στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεζιανής κ. Ανδρέας, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.Μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα Παύλεια ενσαρκώνουν την ενότητα της Εκκλησίας μιας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας καλεί εκπροσώπους από όλα τα πατριαρχεία και αυτοκέφαλες Εκκλησίες ώστε να τιμήσουμε τον Απόστολο Παύλο, τον άνθρωπο που κύρηξε την Αλήθεια σε όλα τα έθνη.
Και τώρα όλα τα «έθνη» συνάγονται σε τούτη την ευλογημένη πόλη της Βέροιας ώστε να τιμήσουν τον απόστολο των εθνών.

Ευχαριστίες λοιπόν στον αδελφό εν Χριστώ Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα γι’ αυτό το θεάρεστο έργο που επιτελεί εδώ και 18 χρόνια με τον Θεσμό των Παυλείων τα οποία συντελλούν στην ενότητα του σώματος της Εκκλησίας, κατά τη διδασκαλία του αποστόλου Παύλου».

Το πρωί της Παρασκευής θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο κατά το οποίο θα προεξάρχει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πιττσβούργου κ. Σάββας, εκπρόσωπος του Οικοπυμενικού Πατριαρχείου.

Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεζιανής κ. Ανδρέας χοροστατών