Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

99η επέτειος από την έναρξη του Β΄ Βαλκανικού πολέμου.

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισσανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλον στην κεντρική πλατεία του Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης, υπέρ των πεσόντων της τριήμερης μάχης Λαχανά-Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε στο χώρο όπου ευρισκόταν εγκατεστημένο το Στρατηγείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την μάχη μεταξύ των Ελληνικών και Βουλγαρικών δυνάμεων.


Στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνου παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της Κοινότητος Μελισσoχωρίου κ. Μοσχόπουλος Αθανάσιος, εκπρόσωποι του Στρατού, του Πυροσβεστικού και Αστυνομικού Σώματος καθώς και πλήθος πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τα θύματα της μάχης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Βασίλειος Δημητριάδης Υπ. Διδάκτορ της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα την ιστορική αναδρομή της μάχης Κιλκίς- Λαχανά.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης εξέφρασε τη συγκίνησή του χαρακτηρίζοντας την ημέρα αυτή ιστορική, διότι από εδώ άρχισαν οι αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, όπου φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια ελευθερίας, και εξαρτήθηκε η ιστορική πορεία του τόπου μας. Η εορτή αυτή μας δίδει, όπως σημείωσε, την μαρτυρία της πίστεως προς τον Θεό και την σταθερότητα στις αξίες του Γένους μας ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η ιστορική μνήμη δεν είναι απλή παράθεση γεγονότων. Η ιστορία γράφηκε με αίμα στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας του τόπου. Κλείνοντας έκανε μία σύντομη αναφορά στον παππού του ο οποίος ήταν έφεδρος αξιωματικός του Βασιλέα Κωνσταντίνου και είχε λάβει μέρος σε αυτή την μάχη και σε όλα εκείνα τα ιστορικά γεγονότα που έχουν σχέση με την ιστορία και την απελευθέρωση του τόπου μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισσανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος κατά την διάρκεια της τελετής και σε ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος για το αν υπάρχει συσχέτιση της σημερινής εορτής με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα απάντησε λέγοντας ότι οι πατέρες και οι παππούδες μας θυσιάστηκαν τότε για την πατρίδα μας ενώ εμείς σήμερα θυσιάσαμε την πατρίδα μας για τα συμφέροντά μας. Παράλληλα και με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με το αν ψηφίζουμε σήμερα με γνώμονα το ατομικό συμφέρον ή το συμφέρον της πατρίδος.