Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Εγκαίνια Ιερού Ναού του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά και της Παναγίας της Γοργουπηκόου, απο τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Τα Εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης.

Την προηγουμένη μέρα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2001, ὥρα 18.00, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα μαρτυρικά λείψανα και τα εναπέθεσε στο Άγιο Δισκάριο επί της Αγίας Τραπέζης, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων.

Στη συνέχεια, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους πιστών.

Τη Δευτέρα 14/11/2011, μετά την Ακολουθία του Όρθρου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τελέσθηκε η ακολουθία των Εγκαινίων. Ο νέος ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γρηγόριο Παλμά και στην Παναγία την Γοργουπήκοο. Κατόπιν τελέσθηκε η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον νέο Ιερό Ναό. Ο Μητροπολίτης μας, στην αρχή της ομιλίας του, τόνισε: «Χαίρει η Εκκλησία του Χριστού, καθώς εορτάζει την εορτή δύο εκλεκτών του Θεού, του Αποστόλου Φιλίππου και του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης και του Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου. Η τοπική μας εκκλησία εορτάζει την μεγάλη αυτή εορτή, με ένα ξεχωριστό τρόπο εγκαινιάζοντας αυτόν τον Ιερό Ναό επ’ ονόματι του Αγίου Γρηγορίου και της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου». Εξέφρασε,επίσης, τη χαρά του, διότι στην ενορία των Λαγυνών υπήρχε Αδελφότητα επ΄ ονόματι του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, η οποία το 1890 εδώρισε στον Ναό μεγάλη εικόνα του Αγίου.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι «ο Άγιος Γρηγόριος με την προσευχή του Κύριε φώτισόν μου το σκότος μας δείχνει το δρόμο της προσευχής, και μας θυμίζει με το Κύριε Ιησού Χριστέ, Ελέησον με το δρόμο δια του οποίου κάποιος ενώνεται με τον Θεό. Ο Άγιος ήταν βαθιά συνδεδεμένος με την Παναγία και μιλούσε μαζί Της ζητώντας να μεταφέρει τα αιτήματά του στον Χριστό.

Το απόγευμα ολοκληρώνονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης με Θεολογικό Συμπόσιο αφιερωμένο στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά, Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών οι «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» με θέμα «Γρηγόριος ο Παλαμάς. Ο Θεολόγος, ο Ησυχαστής, ο Άγιος». Κεντρικοί ομιλήτες είναι οι: αρχιμ. π. Νικόδημος Σκρέττας, επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Κοτσώνης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος -Σοχού και κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., αν. Πρόεδρος Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.