Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Νικόδημος


Εγεννήθη εις Λισβόριον της Λέσβου την 7ην Σεπτεμβρίου του έτους 1931.Απεφοίτησεν αριστούχος εκ της Θεολογικής Σχολής Χάλκης το έτος 1955. Διάκονος και Πρεσβύτερος εχειροτονήθη εις τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Τριάδος της Σχολής την 20ην και την 24ην Σεπτεμβρίου του έτους 1955 υπό του αειμνήστου Σχολάρχου αυτής Μητροπολίτου Ικονίου Ιακώβου.

Υπηρέτησεν επί τετραετίαν ως Εφημέριος εις την Αρχιεπισκοπήν Θυατείρων εις Μελίτην και Αγγλίαν, ένθα και έτυχε μετεκπαιδεύσεως εις την Καινήν Διαθήκην εις το εν BERMINGHAM της Αγγλίας Πανεπιστήμιον.

Τον Σεπτέμβριον του έτους 1959, με πρότασιν του Σεβ. Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, διωρίσθη Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, εις την οποίαν υπηρέτησεν επί δέκα οκτώ έτη.

Εν συνεχεία επί τριετίαν και πλέον υπηρέτησεν ως Ηγούμενος εις την Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν των Βλατάδων, ως Αντιπρόεδρος εις το Πατριαρχικόν Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και ως καθηγητής της Ποιμαντικής και Λειτουργικής εις την Εκκλησιαστικήν Παιδαγωγικήν Ακαδημίαν Θεσσαλονίκης. Από του Μαρτίου του έτους 1980 έως του Μαρτίου του 1981 υπηρέτησεν ως Προϊστάμενος εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων Αθηνών.

Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου εξελέγη υπό της Σεπτής Ιεραρχίας την 27ην Μαρτίου του 1981. Εχειροτονήθη Επίσκοπος την 29ην Μαρτίου 1981 εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ Σεραφείμ και δώδεκα άλλων Αρχιερέων.

Η ενθρόνησις του εις την Ιεράν Μητρόπολιν Ιερισσού Αγίου Όρους και Ααρδαμερίου εγένετο την 16ην Απριλίου 1981, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου αειμνήστου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως αειμνήστου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Κωνσταντίνου, του αειμνήστου Σχολάρχου και Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Χάλκης Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως κ Μαξίμου και δώδεκα άλλων Αρχιερέων, των Αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Νικόδημος είναι συγγραφεύς θεολογικών βιβλίων επί θεμάτων Καινής Διαθήκης επί το πλείστον.