Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ιερά Μητρόπολης Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως Επιτροπή επί των αιρέσεων



Άγνοια…….. Πλάνη…….. Αίρεση



Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός περιοδεύοντας στην υπόδουλη Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα διαπίστωνε ποσό μεγάλο κακό προκαλούσε η άγνοια. Γι΄ αυτό παρακαλούσε και πετύχαινε την ίδρυση σχολείων: «καλύτερα να έχεις Ελληνικό σχολειό στη χώρα σου, παρά βρύσες και ποτάμια, διότι οι βρύσες ποτίζουν το σώμα, τα δε σχολεία ποτίζουν την ψυχή…. Χωρίς τι σχολείον περιπατούμε εις το σκότος».
Αυτή η πνευματική διάγνωση του Πατροκοσμά ίσχυε και θα ισχύει. Η άγνοια είναι μια βαρεία ασθένεια του νου και της ψυχής του ανθρώπου της πτώσης. Είναι μια κατάστασης που από μόνη της είναι καταδικαστέα. Αρκεί να αποφασίσουμε και να βαδίσουμε στο δρόμο της φωτισμένης από το Θεό γνώσεως. Έτσι, η ψυχή ξαναξυπνάει και χάριτι Θεού διώχνει το σκοτάδι της άγνοιας.
Υπάρχει όμως και ένας άλλος δρόμος πέραν της άγνοιας. Είναι ο δρόμος της πλάνης. Πατέρας της πλάνης, της διαστροφής της αλήθειας, είναι ο διάβολος. Πρόσφορο έδαφος γι΄ αυτόν αποτελούν όσοι με εωσφορικό εγωισμό διαφοροποιούνται από τη διδασκαλία και τη ζωή της Εκκλησίας, Η εμμονή μάλιστα των πλανωμένων και η διατύπωση δικής τους διδασκαλίας και πίστης οδηγεί στην αίρεση.
Η Εκκλησία μας προασπιζομένη το ποίμνιο που της εμπιστεύτηκε ο Κύριος, έχει διατυπώσει την ορθή της διδασκαλία στην Αγία Γραφή και στην Ιερά της Παράδοση και δεν παύει να κατηχεί ανά τους αιώνες τους πιστούς της και να δίνει την ορθόδοξη μαρτυρία της σε όλο τον κόσμο.
Δυστυχώς, στην εποχή μας ο κατακλυσμός ποικίλης προέλευσης αιρέσεων, κακοδοξιών, καταστροφικών λατρειών και παραθρησκειών βρίσκεται, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και των εντύπων, παντού. Θα ήταν ματαιοπονία να προσπαθήσει κάποιος έστω και να τις απαριθμήσει.
Η Ελπίδα για μας είναι η ζώσα Εκκλησία του Χριστού, οι αγρυπνούντες ποιμένες της και το ενημερωμένο ποίμνιο.
Στην Ιερά μας Μητρόπολη, σε κάθε ενορία υπάρχουν στελέχη της έτοιμα να σπεύσουν σε κάθε κλήση αγωνίας των ανθρώπων. Στο διαδίκτυο πληθαίνουν οι εστίες πνευματικού ανεφοδιασμού και ενημέρωσης (όπως επί παραδείγματι ο διαδικτυακός τόπος της Εκκλησιάς της Ελλάδος : www.ecclesia.gr).