Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ιερά Μητρόπολης Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως Επιτροπή επί των αιρέσεων


“Γνώσεσθε την αλήθειαν
και ή αλήθεια ελευθερώσει υμάς” (Ιω, 8,32)
Αγαπητοί μου χριστιανοί, παιδιά μου πνευματιστικά,
Ζούμε πολύ δύσκολους καιρούς. Καταστρεπτικοί άνεμοι σαρώνουν όποιες εστίες αντίστασης παραμένουν ακόμη. Ο σύγχρονος άνθρωπος υποφέρει, ακόμη και μέσα στις πλασματικές αφθονίες καταναλωτικών αγαθών. Υποφέρει, διότι σήμερα βάλετε η αξία του ως Προσώπου, ως προσωπικότητος δηλαδή μοναδικής και ανεπανάληπτης στην ιστορία όλου του κόσμου. Ως πνευματικός σας πατέρας αγωνιώ. Και η αγωνία μου εκφράζεται με την προσευχή και συνάμα με την πράξη, «πίστις ενεργουμένη».
Θεωτώ, λοιπόν, ότι η βάση της κάθε κρίσης είναι κατά κύριο λόγο πνευματική. Δηλαδή ο σεισμός στα θεμέλια των αξιών συμπαρασύρει και τα οικοδομήματα στην πτώση. Για το λόγο αυτό για τη θωράκιση του λογικού ποιμνίου της Εκκλησίας, αναλαμβάνουμε μια νέα πρωτοβουλία : την έκδοση σειράς εποικοδομητικών φυλλαδίων.
1. Για να στηριχτούν οι ψυχές και να οπαλισθούν πνευματικά,
2. να δώσουν το «παρών» στην κρίση της εποχής μας,
3. να γίνουν φάροι ελπίδας και για άλλους ναυαγούς αδελφούς μας.
«Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς». Διαχρονικός ο λόγος του Κυρίου ηχεί και σήμερα επίκαιρος. Μόνο που η Αλήθεια δεν είναι απλή συσσώρευση λέξεων, είναι πρωτίστως Ζωή. Είναι η εν Ζωή Χριστώ Ζωή.
Είναι το ίδιο πρόσωπο του Χριστού.
Μετ΄ ευχών και αγάπης Χριστού
Ο Μητροπολίτης
Ο Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
Βαρνάβας