Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008
Κουλουράκια Νηστίσιμα κανέλας
Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 κιλό αλεύρι μαλακο.
1 κουταλάκι σόδα κι ένα κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε καλά το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα και τη κανέλα διαλυμένη στο κονιάκ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το προσθέτετε λίγο λίγο.
Ζυμώνετε πολύ καλά.
Πλάθετε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια κουλουράκια και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.