Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Σάμαλι



Υλικά :
21/2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αμμώνια
Για το σιρόπι:
31/2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και την αμμωνία και τα ζυμώνουμε με το νερο και το χυμό του πορτοκαλιού.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί 45 έως 50 εκατοστά και αφού φουσκώσει το σιμιγδάλι όπως το ψωμί το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC έως να δείτε ότι έχει ψηθεί.

Ανακατεύουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και την αμμωνία και τα ζυμώνουμε με το νερο και το χυμό του πορτοκαλιού.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί 45 εως 50 εκατοστα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC έως να δείτε ότι έχει ψηθεί.