Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 15 Μαρτίου 2025

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

 

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, 

Νικόλαος Παπανταζής, 

Δημήτριος Ψαθέρης.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 9 Μαρτίου 2025, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος υποδέχθηκαν στη Χαλκίδα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, ο  οποίος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Β’ Κατανυκτικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

 Στο κήρυγμά του προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς, που κατακλύσανε τον Ι. Ναό, ο Σεβασμιώτατος κ. Φιλόθεος, ανέπτυξε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, όπως το διατύπωσε η Εκκλησία και όπως βιώνεται, διαχρονικά, από τα άγια μέλη Της.

 Ο επόμενος Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεσθεί την επόμενη Κυριακή, ώρα 18:30, στον Ι. Ναό αγίου Νικολάου Χαλκίδος και τον θείο λόγο πρόκειται να κηρύξει ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης-προϊστάμενος της Ενορίας αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος.