Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025

Πρώτη κουρά εις μοναχόν μετά από πολλά έτη στο Σπήλαιο Γρεβενών.

Χαίρει και αγάλλεται η τοπική εκκλησία των Γρεβενών, καθώς μετά το πέρας των Γ΄Χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Παναγίας του Σπηλαίου, μετόχιο της Ι.Μ. Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ τέλεσε την εις μοναχόν κουρά του Βασιλείου Τζιάλα, ενός νέου που βγήκε από τα σπλάχνα του τόπου και αγαπά την Εκκλησία.

Το ιδιαίτερο ήταν πως μετά από σχεδόν ένα αιώνα ακούστηκε και πάλι στον ιερό αυτό τόπο η ακολουθία της κουράς, καθώς το μοναστήρι είναι έρημο εδώ και σχεδόν 100 έτη. Επιπλέον, το όνομα που δόθηκε από τον Σεβασμιώτατο στον νέο μοναχό είναι Αιμιλιανός, «ένα όνομα βαρύ και γεμάτο από ευθύνη και αγάπη για την Εκκλησία», όπως τόνισε με έμφαση ο κ. Δαβίδ, «καθώς  ενθυμίζει και παραπέμπει στο ιερό και σεβάσμιο πρόσωπο του εθνοϊερομάρτυρα Αιμιλιανού, Μητροπολίτου Γρεβενών που θυσιάστηκε για την πατρίδα και την πίστη». Σύσσωμο το ποίμνιο έλαβε την ευχή από τον νέο μοναχό και έδωσε τις καρδιακές δικές του, καθώς τον ερωτούσαν: «πως εκλήθης, αδελφέ;» και με χαρά ελάμβαναν την απάντηση: «Αιμιλιανός μοναχός».