Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 4 Μαρτίου 2025

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

1740736356655209_4540f743-ffed-4f55-a794-366a47ea11d9.jpg

Σήμερα Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2025, δύο χρόνια μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, στην περιοχή των Τεμπών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, παρόντος Αυτού ως και όλων των Κληρικών και Λαϊκών υπαλλήλων της Ι. Μητροπόλεως μας, τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (εντός του Επισκοπείου), στην Κόρινθο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των εν τω σιδηροδρομικώ δυστυχήματι τελειωθέντων αδελφών μας.

Η προσευχή για την ανάπαυση των συνανθρώπων μας, ιδιαιτέρως τώρα και μάλιστα στην πλειονότητα τους νέων στην ηλικία, είναι υποχρέωση της Εκκλησίας μας που πιστεύει στην ανάσταση και στην αιωνιότητα, γι̉ αυτό και η Ιερά Μητρόπολή μας συμμετέχοντας στο κατ̉ άνθρωπον πένθος των συγγενών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών με την παρουσία και συμπροσευχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ανέπεμψε ευχές και δεήσεις στον Ύψιστο για την ανάπαυση των ψυχών τους αλλά και για την παρηγορία των οικείων τους.

Είθε ποτέ να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες τραγικές καταστάσεις που να βυθίζουν είτε την Χώρα μας είτε οποιαδήποτε άλλη Χώρα στο πένθος, αλλ̉ ο Χριστός να σκεπάζει και να προστατεύει όλους τους ανθρώπους, όντας Αυτός συνοδοιπόρος τους, σκέπη, προστασία και αρωγός τους στις ανάγκες τους και φωτίζοντάς τους στην Αλήθεια, που σύμφωνα με τους αψευδείς λόγους Του (Ιω. ιδ’, 6) είναι Αυτός «χθὲς καὶ σήμερον … καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας» (Εβρ. ιγ’, 8).

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

1740736356907027_ecbeeea0-da26-4b44-935b-589235390946.jpg

 

1740736357289636_4f55b9d1-a43b-43b1-b8de-f0f70b514d8c.jpg