Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2025 12:57 Η 2η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «ΕΡΓΟΝ ΘΕΙΟΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΡΙΑ κ. ΚΛΕΙΩ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Έργον Θείον» - Μεταβυζαντινές εικόνες από την Συλλογή της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, που εκτίθενται στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, χθες, 19η Μαρτίου 2025, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προγραμματισμένη από την Ι. Μητρόπολή μας, την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και την Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου ομιλία από την κ. Κλειώ Παπάζογλου, συντηρήτρια της ΕΦ.Α.ΚΟΡ., με θέμα τις εργασίες συντηρήσεως των εικόνων, που ήδη εκτίθενται.

Στην εμπεριστατωμένη ομιλία της η κ. Κλειώ Παπάζογλου και με την βοήθεια προβολής μερών της πορείας συντηρήσεως και αποκαταστάσεως έδωσε την ευκαιρία στους παρακολουθήσαντες να πληροφορηθούν «μυούμενοι» στον τρόπο εργασίας πως μια εικόνα, που φέρει φθορές από τον «πανδαμάτορα» χρόνο, μπορεί να καθαρισθεί στα μέτρα του δυνατού, ώστε να συνεχίσει την «πορεία» της στον χρόνο, γνωρίζοντάς μας και στοιχεία (χρόνο κατασκευής, υπογραφή αγιογράφου, όνομα δωρητού, κ.τ.τ.) πιθανόν άγνωστα σ᾽ εμάς.

Εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου παρέστη στην ομιλία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος και συνεχάρη την κ. Παπάζογλου για το έργο της συντηρήσεως και για την ομιλία της.

 ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.


2025-03-20_13-31-49-673.jpg