Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025

Ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδας στον Ι.Ν. της Παναγίας στην Νέα Τίρυνθα.

 «Εν γὰρ τη προλαβούσῃ Εορτή νηπίων σε είδομεν, εν δε τη παρούσῃ τέλειόν σε ορώμεν, τον εκ τελείου τέλειον επιφανέντα Θεὸν ημών».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό ιερό ναό Παναγίας , στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας , ήταν ὁ Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, με θέμα: «Ὁ Άγιος Αθανάσιος Χαμακιώτης».
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά με επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους ὁ «Εν Αργολίδα Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως», με χοράρχη τον ελλογιμότατο κ. Χρήστο Πιπέρο.

Παράλληλα, με την ομιλία είχε τοποθετηθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου Χαμακιώτου.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο εν Αργολίδα σύλλογος μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως και ο ιερός ναός Τίμιας Ζώνης νέας Τίρυνθας .
Στο τέλος της εκδήλωσης ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ευχαρίστησε το Μητροπολίτη για την ομιλία του καθώς και το σύλλογο Ιεροψαλτών που λάμπρυνε με την μουσική παρουσία του την εκδήλωση.
Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.
Η Νέα Τίρυνθα (παλαιά ονομασία: Κοφίνι) είναι πεδινό χωριό του Νομού Αργολίδας του Δήμου Ναυπλιέων . Βρίσκεται σε υψόμετρο 20 μέτρων κτισμένη επάνω στον Αργολικό κάμπο στα βόρεια του Ναυπλίου. 
Η μετονομασία του σε Νέα Τίρυνθα έγινε το 1953. Στην απογραφή του 2021 είχε 1.111 κατοίκους ενώ αποτελεί την έδρα της κοινότητας Νέας Τίρυνθας και άλλοτε ήταν η έδρα του Καποδιστριακού Δήμου Νέας Τίρυνθας. 
Οι κάτοικοι ασχολούνται ως επί το πλείστον με την καλλιέργεια εσπεριδοειδών και ελιών. Κοντά στην Νέα Τίρυνθα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Τίρυνθας που ανάγεται στην Μυκηναϊκή εποχή.