Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΚΗΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 το πρωί, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Ανακομιδής του χαριτοβρύτου και ιερού λειψάνου του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Γερασίμου του νέου ασκητού στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Πατρών. Επίσης, το απόγευμα της ιδίας ημέρας εψάλλει ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τον Όσιο και ακολούθησε η Λιτάνευσις της ιεράς Εικόνος.Ο Θεοφιλέστατος στις ομιλίες του μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι εορτάζουμε με ευλάβεια, κατάνυξη και ιεροπρέπεια έναν επίγειο άγγελο και έναν ουρανίου άνθρωπο. Ο όσιος και θεοφόρος πατήρ Γεράσιμος γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Κορινθίας από ευσεβείς και ενάρετους γονείς, τον Δημήτριο και την Καλή που οι πρόγονοι τους ήταν άρχοντες στην Βασιλίδα των πόλεων, η οικογένεια των Νοταράδων.

Εκ νεότητός του νοστάλγησε τον Θεό και τον ουρανό και ως ουρανοδρόμος αξιώθηκε να γίνει και ουρανοπολίτης. Νέος ακόμη άφησε πατρίδα και συγγενείς, όπως ο Αβραάμ, και επεσκέφθη τα γνωστά μοναστήρια της εποχής εκείνης.

Πήγε στην Ζάκυνθο, την Αχαΐα, την Θεσσαλία, την Κρήτη, στο Άγιον Όρος όπου και εκάρει μοναχός, στους Αγίους Τόπους, όπου αρχικά διηκόνησε ως κανδηλανάπτης του Παναγίου Τάφου, όπου και χειροτονήθηκε από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Γερμανό διάκονος και πρεσβύτερος.

Η αγάπη και η πρόνοια του Θεού οδήγησαν τα βήματά του στην πανέμορφη νήσο του Ιονίου, την αγιοτόκο Κεφαλληνία, όπου ιδρύει μοναστήριον το οποίο όνομα Νέα Ιερουσαλήμ.

Στο μοναστήρι του ο Όσιος διδάσκει πρώτα με το παράδειγμά του και τον τρόπο ζωής του και ύστερα με τη διδασκαλία του. Διέλυε την πλάνη των αιρέσεων και υπεδείκνυε τον δρόμο που οδηγεί εις τον αγιασμό και την σωτηρία δηλαδή προέτρεπε τους πιστούς να αγαπήσουν τη νηστεία, την εγκράτεια, την προσευχή, την λειτουργική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Για την Ορθοδοξία μας και για την Κεφαλονιά είναι ένας ατίμητος θησαυρός διότι ο άγιος Θεός το ιερό σκήνος του επί τέσσερεις αιώνες το διατηρεί άφθαρτο και αναλλοίωτο και θα διακηρύττει μέχρι της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου ότι η αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία είναι η αγιοτόκος Εκκλησία, η αγιάζουσα τα τέκνα της.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές, εγκάρδιες ευχές του αγγέλου της τοπικής μας Εκκλησίας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς τους λειτουργούς και το λοιπό προσωπικό του ναού, προς το διοικητικό και εκκλησιαστικό συμβούλιο του Συλλόγου των εν Πάτρας Κεφαλλήνων αλλά και προς όλους τους αδελφούς στην Ελλάδα και τον κόσμο.