Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΕΚΟΜΙΣΕ ΤΑ Ι. ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ.

Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, 11ης Οκτωβρίου 2024, η Ουρανούπολη με κωδωνοκρουσίες, ιερά λάβαρα και εξαπτέρυγα  υπεδέχθη τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωσήφ του Ησυχαστού, μπροστά από τον εμβληματικό της Πύργο. Τον πολύτιμο αυτό θησαυρό εκόμισε ο Γέρων ΕΦΡΑΙΜ, ο και Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης, Βασιλικής και Πατριαρχικής Αγιορείτικης Μονής του Βατοπαιδίου, όπου και τα Ιερά αυτά Λείψανα φυλάσσονται, καθότι ο άγιος Ηγούμενος και η Συνοδεία του αποτελούν Πνευματικούς Εγγονούς του μεγάλου Αυτού αναστήματος της Αθωνικής Πολιτείας.Τον Όσιο Ιωσήφ υπεδέχθη με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο  και τα Μέλη της Ενωμένης Ρωμηοσύνης (ΕΡΩ), που επέλεξαν και για φέτος η Σύναξή τους να λάβει χώρα στην Ιερά μας Μητρόπολη, με επίκεντρο το λαμπρό ξενοδοχείο της Ουρανουπόλεως ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.

Λιτανευτικώς ο Πνευματικός αυτός Θησαυρός μετεφέρθη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ουρανουπόλεως, τον οποίο ο καλός Εφημέριός του Αιδ. π. Γεώργιος Κυριάκου είχε ευπρεπίσει αναλόγως, όπου και ανεπέμφθη δέησις ικετευτική προς τον Κύριό μας και εζητήθη η Θεοπειθής Πρεσβεία του τιμωμένου Αγίου.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος με προσλαλιά του καλωσόρισε τον άγιο Καθηγούμενο και την πενταμελή συνοδεία του, εκφράζοντας συνάμα τις από μέσης καρδίας ευχαριστίες του για την τιμή που η Γεραρά Μονή Βατοπαιδίου επεφύλαξε στην Τοπική Εκκλησία. Παράλληλα εξέφρασε την παντοειδή ευγνωμοσύνη του προς τον Γέροντα Εφραίμ για την μοναδική στήριξη της υπ’ αυτόν Αγίας Μάνδρας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, που απλόχερα προσφέρει μηνιαία στήριξη με τρόφιμα και είδη υγιεινής στους αναγκεμένους αδελφούς μας.  

Στην προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου ανταπάντησε ο Γέρων Εφραίμ, αναφερθείς στην Αγιοπνευματική Ζωή του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ και περιέγραψε παραλλήλως και την ανεξίτηλη σφραγίδα που άφησε ο Άγιος Αυτός άνθρωπος στην Ιερά του Μονή, στον Γεραρό Άθωνα και την Οικουμενική Ορθοδοξία, αφού το 2020 με Απόφασή Της η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου υπό την Σεπτή Κορυφή Αυτής τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ανεκήρυξε τον Όσιο Ιωσήφ, κατά κόσμο Φραγκίσκο Κόττη, από την Πάρο, σε Όσιο της Αγίας μας Ορθοδοξίας.

Πλήθος Λαού προσήλθε προσκυνητής των Ιερών Λειψάνων, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αριστοτέλη κ. Νικόλαο Αυγερινό, τον Πρόεδρο της ΕΡΩ κ. Χρήστο Μπέσσα, τον Λιμενάρχη Ιερισσού κ. Ευθύμιο Πέτρου, την Τοπική Σύμβουλο κα Άννα Ζαχαριάδου κ.ά. Επακολούθησε Ιερά Παράκλησις προς τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή.

Εν συνεχεία οι Άρχοντες και ο Λαός μετέβησαν στο Ξενοδοχείο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, όπου με πρόσκληση της ΕΡΩ ο Γέροντας Εφραίμ ανέπτυξε το θέμα «Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και η άσκηση της Νοεράς Προσευχής». Ο Γέροντας γλαφυρότατα παρουσίασε την Αγιοζωή του Οσίου Ιωσήφ και ανέλυσε θεολογικώτατα το περιοχόμενο της Νοεράς Προσευχής. Την τελετή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, συγχαίροντας την ΕΡΩ, τον πολυσέβαστο Γέροντα Εφραίμ και τον Λαό του Θεού που κατέκλυσε τις Εκδηλώσεις της 8ης Πανελλήνιας Σύναξης του Σωματείου.

Δείτε το βίντεο: Εδώ