Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

25 χρόνια λαμπρής ιστορίας της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός».

Πραγματοποιήθηκαν χθες 21/10, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας ο επίσημος Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων του νέου εκπαιδευτικού έτους 2024 – 2025 της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Η φετινή έναρξη συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 25 ετών λειτουργίας της. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών Κληρικών, των συνεργατών της Σχολής και πλήθους φιλότεχνων συμπολιτών μας.Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διεθυντής της Σχολής Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης, ο οποίος τόνισε ότι «Η Σχολή Αγιογραφίας λειτουργεί με τις δικές της δυνάμεις, ταξιδεύει με τα δικά της κουπιά, στο πέλαγος της Ορθόδοξης Παράδοσης και παραμένει προσηλωμένη στη δόξα του Τριαδικού Θεού…». Ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στις Θεολογικές προεκτάσεις της Αγιογραφικής τέχνης, στις οποίες μυούνται οι μαθητές, επισημαίνοντας ότι «κάθε εικόνα είναι ένα μήνυμα πως ο άνθρωπος δεν είναι χώμα και χημικά στοιχεία. Είναι ένας μικρός θεός, «καταδικασμένος» να ζήσει μαζί με τον αληθινό Θεό για πάντα, είτε μέσα σε μία απόλαυση, εάν Τον αγαπάει αληθινά, είτε σε μία κόλαση, εάν Τον αρνείται πεισματικά. Κάθε ορθόδοξη εικόνα είναι ένα μικρό ευαγγέλιο, μέσ’ από το οποίο ο Θεός αποκαλύπτεται και ο πιστός σοφίζεται και αγιάζεται». Στο τέλος της ομιλίας του, ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην λειτουργία της Σχολής στα είκοσι  πέντε χρόνια της ιστορίας της, με πρώτο τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Μάξιμο Παπαϊωάννου, τους διδάσκοντες και διδασκομένους με τους οποίους όπως ανέφερε αποτελούν «μία οικογένεια».Τέλος, ζήτησε τις ευχές όλων για την συνέχιση του σπουδαίου, κατά γενική ομολογία, έργου της.

Ακολούθως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επέδωσε τα πτυχία στους 7 αποφοιτήσαντες πτυχιούχους της Σχολής.

Έπειτα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος έλαβε τον λόγο, ο οποίος χαρακτήρισε τον π. Δημήτριο «ψυχή» του έργου της Σχολής και τον ευχαρίστησε γιατί ένα ακόμα όραμά του έγινε πραγματικότητα στα χέρια του π. Δημητρίου. Επεσήμανε, επίσης, ότι «η Σχολή δεν είναι απλώς επαγγελματική, αλλά και μια Σχολή Θεολογίας. Δεν αρκείται μόνο στην διδασκαλία μιας τέχνης, αλλά διδάσκει ότι η Εικόνα λειτουργεί στην ψυχή, είναι το ευαγγέλιο των αγραμμάτων. Είναι ένα ακόμα δώρο της Ορθοδοξίας στον Πολιτισμό και στη Τέχνη, καθώς η Εκκλησία δεν είναι για το Μουσείο αλλά είναι ένας ζωντανός οργανισμός που κρατάει ζωντανές τέχνες που θα είχαν χαθεί και μέσα από αυτές η Εκκλησία, διδάσκει, κηρύττει, παιδαγωγεί. Μετέχει και συμπληρώνει την Ευχαριστία. Είναι ζωή της Εκκλησίας…».
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, με ώρες λειτουργίας 11.00π.μ  – 1.00μ.μ. & 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ., καθημερινά.