Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024'' 5η μέρα – “Οι σκληροί λόγοι του Χριστού και των Αγίων” - Ομιλία π. Μωυσή, Ηγουμένου Ιεράς Μονής Παρακλήτου.

Στο πλαίσιο των πολυήμερων εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία "ΔΗΜΗΤΡΙΑ", που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μωυσής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού, με θέμα: "Οι σκληροί λόγοι του Χριστού και των Αγίων".

Ο π. Μωυσής, άρχισε η ομιλία του, παραθέτοντας το λόγο του Κυρίου μετά το θαύμα του χορτασμού των πεντακισχιλίων, στον οποίο ο Θεός φανέρωσε “τον άρτον της ζωής”, αλλά δυστυχώς πολλοί σκανδαλίστηκαν και ξεμάκρυναν. Όμως, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: “Για τον Πέτρο, και τους δώδεκα αποστόλους ακούστηκε “ως ρήματα ζωής αιωνίου”.   

Και συνέχισε θέτοντας ένα πολύ εύλογο ερώτημα: "Πώς όμως συμβαίνει για κάποιους ανθρώπους ο άγιος λόγος του Θεού να ακούγεται σκληρός, ακατανόητος και παράλογος; ". Και εξήγησε: “Το πρόβλημα, ασφαλώς, οφείλεται όχι στο Θεό αλλά στην αδυναμία των ανθρώπων αυτών, να καταλάβουν τη γλώσσα του Θεού”. 

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στις εντολές του Θεού λέγοντας: “Οι εντολές του Θεού είναι λόγος του Θεού και φανερώνουν, το πως υπάρχει Θεός και το πως πρέπει να υπάρχει ο άνθρωπος” και πρόσθεσε: “Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι οι εντολές του Θεού δεν έχουν νομικίστικο χαρακτήρα, αλλά ελευθερώνουν τον άνθρωπο από ποικίλες αυταπάτες, τον θεραπεύουν και τον ενώνουν με το Θεό”. 

Έκλεισε λέγοντας: "Μακάρι, οι λόγοι του Θεού, ακόμα και αν ακούγονται σκληροί, να αποτελούν για όλους εμάς, τον πολικό αστέρα που θα μας οδηγεί αλάνθαστα προς την εν Χριστώ τελειότητα”.   

Στη συνέχεια, στο "Ενοριακό Αρχονταρίκι", που γίνεται εντός του Ιερού Ναού, ο π. Μωυσής απάντησε στα ποικίλα ερωτήματα που του υπέβαλε το ακροατήριο.

Η 5η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε  ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χρυσόπουλος, εφημέριος Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών. Έψαλε ο βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ