Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

112α Ελευθέρια της Έδεσσας και εορτή του Πολιούχου της.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, μνήμη του αγίου αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου της Έδεσσας, εορτάσθηκαν τα 112α Ελευθέρια της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό και η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα. Το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία της εορτής και η Δοξολογία για τα Ελευθέρια της πόλεως από τον Τουρκικό ζυγό προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μετείχε επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας, κ. Στέφανος, καθώς και ο ιερός κλήρος της πόλεως.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Εδέσσης, κ. Ιωάννης Τσεπκεντζής. Την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλεως τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας, ο οποίος παρέστη επίσης στην κατάθεση στεφάνων και στην καθιερωμένη Παρέλαση. Στον ιερό ναό προσήλθαν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Διονύσιος Σταμενίτης.