Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εις Διάκονον χειροτονία π. Βασιλείου Μαγκανάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Το πρωί του Σαββάτου, 26 Δεκεμβρίου 2020, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις Αναγνώστη και στη συνέχεια σε Υποδιάκονο τον κ. Βασίλειο Μαγκανάκη του Λάμπρου, έναν ευσεβή και εκλεκτό έγγαμο Λευκαδίτη ιεροψάλτη, γαλουχημένο εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου μέσα στούς κόλπους της τοπικής μας Εκκλησίας.

Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του αγαπητού Βασιλείου. Ο νεοχειροτονηθείς διάκονος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ο οποίος από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους τον αγκάλιασε πατρικά. Δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει ευχαριστίες μεταξύ άλλων στον πνευματικό του πατέρα και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Ιωαννίκιο Μπίλια, τους συμπροσευχόμενους κληρικούς και λαϊκούς, τη σύζυγό του Σπυριδούλα, τους κατά σάρκα γονείς και αδερφούς του καθώς και τους στενούς του συγγενείς. Συγκινητική μάλιστα ήταν η στιγμή της αναφοράς του στον μακαριστό παππού του ιερέα π. Βασίλειο Σκιαδαρέση καθώς και την γιαγιά του μακαριστή πρεσβυτέρα Αμαλία Σκιαδαρέση.

Με την σειρά του ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον νέο Διάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τόνισε μεταξύ άλλων την τεράστια ευθύνη που ο νέος κληρικός μας φέρει από σήμερα και στο εξής απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους κρατώντας καθαρό τον χιτώνα της Ιερωσύνης του Χριστού. Στη συνέχεια,  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και ο ιερός Κλήρος αναφώνησαν το «Άξιος». Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο π. Βασίλειος μοίρασε διάφορες ευλογίες στους κληρικούς και λαϊκούς που προσέτρεξαν να του ευχηθούν καλή διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου μας.