Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η νέα «Πληροφόρηση».

Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2016



Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος (Ιουλίου - Αυγούστου 2016) της εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στο εν λόγω τεύχος δημοσιεύεται το "Μήνυμα της Αγίας και μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, προς τον Ορθόδοξο λαό και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως".
Ακολουθεί σχετικό άρθρο του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, με τίτλο «Μια πρώτη αποτίμηση της Συνόδου της Ορθοδοξίας».

Στη συνέχεια, δημοσιεύεται κείμενο σχετικά με την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης της παλαιάς και ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς, με τίτλο «Μια ιστορική στιγμή».
Στην στήλη «Αντιαιρετικά» γράφει ο Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς για την «Βασκανία: μάστιγα που κατατρύχει τη χριστιανική ζωή».
Ακολουθεί άρθρο του Πολιτικού Επιστήμονος κ. Kων/νου Χολέβα, με θέμα «Ο Άγιος Κοσμάς και το ήθος των Νεομαρτύρων».
Στη συνέχεια, δημοσιεύεται μικρό αφιέρωμα στην Κοίμηση της Θεοτόκου», το οποίο υπογράφει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντίδης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς, με θέμα «Η Παναγία, πρότυπο των αρετών».

Για την εμπειρία της κατασκήνωσης γράφει η Διακόνισσα Μαρία Λουλουδάκη - Σωτηροπούλου, με θέμα «Κατασκήνωση, πνοή Θεού».

Ακολουθεί πεντασέλιδο με ειδήσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες της Τοπικής μας Εκκλησίας της τελευταίας περιόδου και το τεύχος ολοκληρώνεται με άρθρο στου Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, με τίτλο «Ο μήνας της Παναγιάς».

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.