Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" βημάτισε στην κάλυψη ενός κενού στον πολιτισμό της πόλης μας.

Στον ιστορικό ναό του Αγιοσπυρίδωνα έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 η δολοφονία του Κυβερνητη... Την εικόνα της δολοφονίας ζωγράφισαν καλλιτέχνες της εποχής αλλά και καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν στα μετέπειτα χρόνια από το θέμα.


Ο Αναπλιώτης καλλιτέχνης Αλέξανδρος Τσαματζόγλου απέδωσε την σκηνή της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια με την δική του όραση, έμπνευση και ευαισθησία.

Αντίγραφο του έργου του παραχωρήθηκε στον "ΠΑΛΑΜΗΔΗ".

Κάπως έτσι εμπλουτίστηκε η ιστορική μνήμη στον Αγιοσπυρίδωνα. Με την βούληση της Όλγας, του Γιώργου, του Θεοδόση... Του Προέδρου Γ.Μαντά και του Γιάννη...

Εδώ και μερικά χρόνια εκλάπη από την εκκλησία του Αγιοσπυρίδωνα μια πρωτόλεια φωτογραφία πίνακα που απεικονίζει την δολοφονία του Κυβερνήτη.

Ερχόμαστε να καλύψουμε το κενό της αναπαράστασης, που μόνο μια μικρή ανώνυμη τζαμένια κατασκευή, δεξιά της εισόδου, δείχνει στην φαντασία του επισκέπτη το μεγαλύτερο έγκλημα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Από σήμερα, ζωντανή η σκηνή της δολοφονίας κοσμεί την εκκλησία. Ο πατέρας Βασίλειος στήριξε ένθερμα την προσπάθεια του Συλλόγου και του αξίζουν εύσημα (παρά την μετριοφροσύνη του).

Το έργο ας μείνει στον χρόνο...

Από τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ"

Ενσωματωμένη εικόνα 2
Ενσωματωμένη εικόνα 4Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 11Ενσωματωμένη εικόνα 10

 STUDIO B&G