Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Πολύ η Λάσπη για το Συσσίτιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την αναστολή του συσσιτίου, οφείλει κάποιος να απαντήσει σε αυτές τις ανεδαφικές κατηγορίες. Παρακάτω δίνονται κάποιες απαντήσεις – κλειδιά έτσι ώστε να είναι πλήρως ξεκάθαρα τα πράγματα και να γνωρίζουν όλοι την αλήθεια.

1) Ο εφημέριος του Ι.Ν είχε δηλώσει από καιρό ότι γίνεται μεγάλος αγώνας για να μπορεί το συσσίτιο να παρέχει ασφαλή γεύματα.


2) Η αναστολή του συσσιτίου δεν έγινε ξαφνικά καθώς οι καταγγελίες δεν σταμάτησαν αλλά συνεχίζονταν από «άσπονδους φίλους της Εκκλησίας» μέχρι και την τελευταία μέρα και ουσιαστικά αυτός είναι και ο μοναδικός πραγματικός λόγος και όχι το «καπρίτσιο» του παπά.

3) Το εμβαδόν του κτιρίου που θα στεγάσει τις εν λόγω υποδομές είναι 460τ.μ και όχι 1500τ.μ(!!!!!). Τα πολυτελή ξενοδοχεία τα χτίζουν άλλοι….

4) Υπάρχει απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την οικοδόμηση του κτιρίου καθώς εκεί ΔΕΝ υπάρχουν μυκηναϊκοί τάφοι. Ορισμένοι επιμελώς «ξέχασαν» ότι η ίδια η μελέτη περιλαμβάνει ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων που βρίσκονται σε παρακείμενη τοποθεσία. Άρα είναι ηλίου φαεινότερο ότι το κτίριο που πρόκειται να ανεγερθεί ΔΕΝ βρίσκεται επάνω στους μυκηναϊκούς τάφους όπως ψευδώς ορισμένοι διαδίδουν.

5) Το συσσίτιο όπως είχε δηλώσει από καιρό ο εφημέριος δεν θα μπορούσε να συνεχίζει την δράση του εσαεί καθώς οι ανάγκες λόγω του αυξημένου αριθμού των ανθρώπων συνεχώς αυξάνονταν με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο κίνδυνος ανθρωπίνου λάθους σε τέτοιες συνθήκες.

6) Όσο για τα κτίρια πλησίον του Ι.Ν δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν για αυτό τον σκοπό καθότι στο πρώτο εδράζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μητροπόλεως Αργολίδος και το δεύτερο (πρώην οικοτροφείο) λειτουργεί ως μοναστήρι της Αγ.Φωτεινής.

7) Τέλος δε, ο Ι.Ν δεν έχει καμία ανάγκη από σύγχρονα και «πολυτελή» κτίρια και για τον λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή έδωσε εξουσιοδότηση σε όποιον φορέα ήθελε και μπορούσε να αναλάβει την συνέχιση του με τις υπάρχουσες συνθήκες. Γιατί αυτοί που κόπτονται τώρα δεν έρχονται να αναλάβουν την διαχείριση παρά μόνο καταγγέλλουν;

Ο καθείς εξ ημών μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του! Τελικά μήπως ορισμένοι βιάζονται πολύ να χτυπήσουν την Εκκλησία του Χριστού και το έργο αυτής, με ανεδαφικού χαρακτήρα κατηγορίες;

Π.Χ

Ενσωματωμένη εικόνα 2