Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ιερώνιμος : Η ενότητα είναι η ελπίδα και η δύναμή μας.


30/4/2013Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη τέλεσε την ακολουθία του Νυμφίου της Μεγάλης Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον Ιερό Ναό συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, ενώ τους υποδέχθηκαν οι ιερείς του Ναού και λαϊκοί.


Μετά την ακολουθία ο προϊστάμενος του Ναού π. Χρήστος Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και μεταξύ άλλων ανέφερε "οι δύσκολες ημέρες που διάγουμε, πονηρές και επικίνδυνες. Και σεις πάντοτε πολύ προσεκτικός, συνετός, φειδωλός σε λόγια, αλλά μεστός, πληθωρικός σε έργα. Όποιος παρακολουθεί από κοντά το έργο σας βλέπει πως με ζήλο, με αγάπη, με ενθουσιασμό και έμπνευση διακονείται τον σημερινό πονεμένο συνάνθρωπό μας", ενώ μίλησε για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής, τα συσσίτια, τις κατασκηνώσεις, τα ιδρύματα.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο π. Χρήστος, λέγοντας "Μακαριώτατε, σας ευχαριστούμε γιατί σέβεστε τον κάθε άνθρωπο και τις απόψεις του, ακόμη και αντίθετες και δίνετε ένα πνεύμα ελευθερίας που όντως δεν το συναντάς εύκολα. Έστω κι αν σας έχει πικράνει κάποιος, και έχετε εσείς μεγάλη πείρα από "πικρά ποτήρια", γνωρίζετε να συγχωρείτε και να περιμένετε. Πόσα μας διδάξατε, πόσα μας διδάσκετε συνεχώς".

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Χρήστο και τόνισε πως ήταν ιδιαίτερη η χαρά του που βρέθηκε εκεί. Μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής και επισήμανε "αυτός ο τόπος έχει περάσει πολλές κρίσεις. Δεν είναι στιγμή να αναζητήσουμε τα αίτια, αλλά τη λύση. Χρειάζεται υπομονή και ειλικρίνεια, να ψάξουμε να βρούμε το φάρμακο. Ένα φάρμακο που βρίσκεται στην Εκκλησία, η μετάνοια. Μετάνοια σημαίνει αλλάζω μυαλό, αλλάζω νοοτροπία. Ο εγωισμός, ο ατομισμός, η απληστία κυριαρχούν στις μέρες μας και είναι αρρώστιες. Καλούμαστε, λοιπόν, να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι και θα ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση".

Μιλώντας, ο Μακαριώτατος για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής είπε πως "τρία χρόνια κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι έρχονται για ένα πιάτο φαγητό και τα βγάζουμε πέρα. Αυτό είναι το θαύμα του Θεού και η αγάπη του ανθρώπου. Οι Έλληνες, άλλωστε, ακόμη κι όταν υποφέρουν, όταν βλέπουν την κατάσταση γύρω τους συγκινούνται και από το λίγο που έχουν δίνουν και στον συνάνθρωπό τους. Η ενότητα, ωστόσο, είναι η ελπίδα μας, η δύναμή μας".

Αναφέρθηκε, εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος σε μία πιστή γιαγιά από την Κύπρο που έστειλε τα ελάχιστα χρήματα που είχε, για να διατεθούν για φιλανθρωπιικό σκοπό και επισήμανε "αυτοί οι άνθρωποι, αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα. Έτσι πρέπει να καλλιεργούμεθα και να καλλιεργούμε και τα παιδιά μας. Αυτό είναι το φάρμακο που σώζει αυτόν τον τόπο, η αγάπη προς την Εκκλησία", ενώ ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλό Πάσχα.