Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου στις Νέες Παγασές.

Με ιδιαίτερη χαρά , ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Παγασών, στις Αλυκές Βόλου, θα υποδεχθεί την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών, η οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναό από την Κυριακή 6 έως και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., στα προπύλαια του Ιερού Ναού. Αμέσως μετά, στις 7.15 μ.μ., θα τελεσθούν Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Παρθένιο, κατά την οποία θα αναγνωσθεί η ειδική ευχή για τους καρκινοπαθείς.
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, παραμονή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, από τις 7.30 έως τις 9.30 π.μ. θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα τελεσθεί επίσης το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, ενώ το απόγευμα θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, από τις 7.30 έως τις 10.00 π.μ. θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία . Στις 6.30 μ.μ. θα τελεσθούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Παρθένιο. Οι εκδηλώσεις της ημέρας θα κορυφωθούν στις 8.00 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με μεγάλη παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση – «Παραδοσιακό Αντάμωμα», μία βραδιά αφιερωμένη στη μουσική, τον χορό και την ελληνική παράδοση. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν το Χορευτικό Σύνολο «Η Δημητριάς» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Μαγνησίας και η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας, με την ευγενική διοργάνωση της «Μαγνήτων Κιβωτού» και της ΕΨΑ.
Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, εορτή των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, από τις 7.30 έως τις 9.30 π.μ. θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Από τις 10.00 έως τις 11.00 π.μ. θα τελεσθεί η τελευταία Ιερά Παράκληση ενώπιον του Ιερού Λειψάνου, και στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Ιερού Λειψάνου, ο Ναός θα παραμένει ανοικτός για την προσκύνηση των πιστών από τις 7.00 π.μ. έως τις 12.00 μ. και από τις 5.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ.

Εκ του Γραφείου Τύπου.