Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026

Πανήγυρις Καθεδρικού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως.

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατάνυξης και πανηγυρικής χαράς ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τίμησε τον προστάτη Άγιό του με πάνδημη συμμετοχή των πιστών.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Το διακόνημα  του λόγου είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ρωμανάς ο οποίος με γλαφυρότητα και παραστατικότητα έδωσε το στίγμα της διδασκαλίας του Τιμίου Προδρόμου: «ενώ η τιμία κεφαλή του απεκόπη, η φωνή του δεν σίγησε. «Ο μείζων εν γυναιξί» με το κήρυγμά του ετοίμασε την οδό του Κυρίου».

Στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, καθώς και οι βουλευτές κ. Θεόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Κούβελας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, ο αμφιτρύων Επίσκοπος της Τοπικής Εκκλησίας κ. Βαρνάβας, ευχήθηκε σε όλους πλούσια την ευλογία του Θεού.

Στο ιερό συμπροσευχόμενος ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστόνης κ. Μεθόδιος.

 Γράφει: Μαρία Χαραλαμπίδου,

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως,

Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

για όλες τις φωτογραφίες: Εδώ