Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026

Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κυλλήνη Κορινθίας.

Η μνήμη του Αγίου Ισαποστόλου και Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, μιας από τις φωτεινότερες μορφές της Ορθοδοξίας και του Γένους μας, εορτάσθηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κυλλήνη Κορινθίας.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 23 Αυγούστου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπυρίδων Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου Ισαποστόλου.

Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα της Ιεράς Μονής και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της ορεινής Κορινθίας, κλήρος και λαός τίμησαν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και ζήτησαν τις πρεσβείες του προς τον Κύριο. Ο σεπτός Ποιμενάρχης της Κορίνθου ευχήθηκε σε όλους να μιμηθούν το ιεραποστολικό φρόνημα, την ακλόνητη πίστη και τη θυσιαστική αγάπη του «Πατρο–Κοσμά», στοιχεία τα οποία αποτελούν πάντοτε πηγή έμπνευσης και πνευματικού προσανατολισμού.

 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.