Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 19 Απριλίου 2026

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ - ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Την Τετάρτη του Πάσχα  15 Απριλίου 2026, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την καθιερωμένη  Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών, με τη συμμετοχή του πρωτ. Αποστόλου Ζαφείρη.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος είπε:

«Το Πάσχα είναι η εορτή των εορτών, είναι εορτή χαρμόσυνη και λαμπροφόρα, αφού είναι η κατ' εξοχήν εορτή της χαράς.

Η χριστιανική ψυχή αισθάνεται αυτή τη χαρά διότι ο αναστάς εκ νεκρών Χριστός, μας ελευθέρωσε από τις αμαρτίες, τη σκλαβιά και μας άνοιξε τις πύλες της αιωνιότητος.

Τη χαρά τη βίωναν οι πρωτόπλαστοι μέσα στον παράδεισο προ της παρακοής. Μετά την παρακοή τη χαρά διαδέχτηκε η λύπη, ο πόνος, οι στεναγμοί και τα δάκρυα.Τη χαρά του Χριστού την ζούμε από την παρούσα ζωή όταν κάνουμε υπακοή στο θέλημα του Θεού, όταν μετέχουμε της ζωής της αγίας μας Εκκλησίας, όταν κάνουμε αγώνα πνευματικό, όταν γνωρίζουμε τον προορισμό μας και αξιοποιούμε τα χαρίσματα που μας χάρισε ο άγιος Θεός.

Χαρά έχουμε στην καρδιά μας όταν αγαπάμε τον Θεό και τους συνανθρώπους μας σαν αδελφούς μας. Το μίσος, ο εγωισμός, η κακία, ο θυμός είναι φαρμάκι και θύελλες που μας στερούν τη χαρά.

Αν θέλουμε να θερίσουμε τη Χριστιανική χαρά, ας σπείρουμε τη χριστιανική αγάπη, την δικαιοσύνη, την καλοσύνη, τον σεβασμό προς τους αδελφούς μας.«Άνω σχώμεν τας καρδίας», αν στρέψουμε τις καρδιές μας στον Κύριο θα προγευόμαστε το αιώνιο κάλλος, την αιώνιο ζωή και θα έχουμε στην καρδιά μας τη χαρά της αναστάσεως».

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους πιστούς τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου .