Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025

Αρχιερατική Λειτουργία και Δοξολογία για τα Ελευθέρια της ηρωϊκής πόλεως Ναούσης.

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία και εν συνεχεία Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της ηρωϊκής πόλεως της Ναούσης, με την ευκαιρία της 113ης επετείου της απελευθερώσεως της πόλεως από τον Οθωμανικό ζυγό.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Παρέστησαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και πλήθος πιστών.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ναούσης Αρχιμ. Ιωακείμ Δεσπότης ανέγνωσε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου για τα Ελευθέρια των πόλεων της Ημαθίας.

Κατά τη διάρκεια του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση των πιστών το ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, που μετέφερε από την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά προς ευλογία του κλήρου και του λαού της Ναούσης κατά την ημέραν της επετείου των Ελευθερίων της.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ