Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Θεολόγος, ευρισκόμενος για μία ακόμη φορά στην περιοχή της ιστορικής Επισκοπής, της οποίας φέρει τον τίτλο, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου και προξήρχε στην Ιερά Λιτανεία πλησίον της παραλίας των Λιβανατών και του Μαλιακού Κόλπου, ενώ το πρωί χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από ιερείς της περιοχής με προεξάρχοντα τον Διευθυντή του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο.
Στο κήρυγμά του ο κ. Θεολόγος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον οποίο και ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι: «Η παρακαταθήκη της Αγίας Κυριακής προς τους πιστούς είναι ο αγώνας και το μαρτύριο για την αλήθεια του Ευαγγελίου, ώστε τα ονόματα των πιστών που αγωνίζονται «τον αγώνα τον καλόν», να γραφούν «εν βίβλω ζωής».
Ο κ. Θεολόγος άλεσε τους γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους την διδασκαλία του Χριστού μας, όπως μας παραδόθηκε από τα Ιερά Κείμενα των Γραφών και την Ιερά Παράδοση. Να μην σταθούν οι γονείς σε ένα εγκόσμιο σύστημα μορφώσεως, ώστε να δώσουν στα παιδιά στείρες γνώσεις, αλλά να τους διδάξουν και να τους δείξουν την αλήθεια της πίστεως, ώστε να καταστούν και αυτά ουρανοπολίτες και να δουν τα ονόματά τους «εν βίβλω ζωής.
