Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026

Ο Εόρτιος Εσπερινός της Αγίας Μαρίνης στο ομώνυμο χωριό Κορθίου Άνδρου .

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, τέλεσε αποψε τον Εσπερινό στον επιβλητικό και παλαίφατο Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης, με το εμβληματικό Κωδωνοστάσιο, του ομώνυμου χωρίου, στην περιοχή του Κορθίου, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρεσβ. Ιακώβου Στεφάνου και Εφημερίων των πέριξ Ενοριών και του Διακόνου, και με την παρουσία πλήθους πιστών Ανδρίων και παρεπιδημούντων προσκυνητών, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αφού ομίλησε για την επιλογή της Αγίας Μαρίνας, να αδιαφορήσει για τις τιμές του κόσμου και την προσωπική της επιτυχία και να μείνει πιστή στην αδιάψευστη αλήθεια του Χριστού, υπερβαίνοντας το φόβο του μαρτυρίου και του δι’ αποκεφαλισμού θανάτου, ενισχυόμενη από τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο Οποίος και σήμερα μέσα στην Εκκλησία ενισχύει κάθε άνθρωπο, που με πίστη το ζητά, να αντιμετωπίζει τα ποικίλα «μαρτύρια» της καθημερινότητας.
Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους προσελθόντες Πατέρες, τους Ιεροψάλτες και τους διακονητές, τους γονείς οι οποίοι οδήγησαν τα παιδιά τους, κάθε ηλικίας, στην Ακολουθία και όλους τους πιστούς, που αθρόοι συμμετείχαν στον Εσπερινό.
Ατενίζοντας δε τα γύρω χωριά εμνήσθη όσων τα έκτισαν και έζησαν σ’ αυτά, διατηρώντας ζωντανές τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις, και προέτρεψε τους παρισταμένους να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους τα πατρώα ήθη και ιδανικά, που στήριξαν σε δύσκολους καιρούς το έθνος μας.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στο Καθολικό της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης, στην περιοχή Αποικίων και θα προβεί στην ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου, Αρχιμ. Χερουβείμ.