Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 31 Μαΐου 2026

Ο Εορτασμός της Αναλήψεως του Κυρίου και η Μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

 010

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και η πανήγυρις των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη τιμώνται ιδιαιτέρως στο Ιερό Προσκύνημα, καθώς θεωρούνται οι κτήτορές του, αφού η ανέγερσή του, πριν 1700 χρόνια, συνδέεται με το ταξίδι που πραγματοποίησε η Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να ανεύρει τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας.

Το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου 2026, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτου Δωροθέου Βενετσανόπουλου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, των Πατέρων του Ιερού Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβυτέρων π. Στυλιανού Μπιζά και π. Χρήστου Πετρόπουλου, καθώς και του Διακόνου π. Παναγιώτου Κοσμόπουλου.