Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Την
πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Στέγης Γερόντων Αγίας Παρασκευής της
Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ευλόγησε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος
Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
«Γνωρίζω τι σημαίνει αυτό το έργο και πόσο μεγάλη είναι η σημασία του, καθώς και τις δυσκολίες που συχνά ξεσπούν τόσο σε εκείνους που εργάζονται εδώ όσο και σε εκείνους που φιλοξενούνται», τόνισε, προσθέτοντας: «Καταλαβαίνω τις προσπάθειές σας και θέλω να σας ευχηθώ κουράγιο, δύναμη, υπομονή και, πάνω απ’ όλα, περίσσευμα αγάπης, ώστε να συγχωρείτε εκείνους των οποίων ο χαρακτήρας έχει αλλοιωθεί από τα χρόνια και τις ασθένειες».
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε ακόμη στους εργαζομένους να συνεχίσουν με υπομονή και αγάπη το διακόνημά τους, διαβεβαιώνοντας ότι η Εκκλησία θα στέκεται αρωγός στο έργο τους και θα τους στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο, ενώ έκλεισε ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά.
Οι εργαζόμενοι της Στέγης αντάλλαξαν ευχές με τον Μακαριώτατο για το νέο έτος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Διευθυντής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Γ.Φ.Τ., Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χαβάτζας.





