.

.

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025

Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στη νήσο Νάξο.

013

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στη νήσο Νάξο. 

Την Τετάρτη 3-12-2025 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στο χωριό Μονή, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επόπτη νήσου Νάξου Πρωτοπρ. π. Ιωάννη Μανιό, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τραγαίας-Δρυμαλίας, Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Κοττάκη, τον Οικονόμο π. Ιωάννη Λασθιωτάκη και τον Διάκονο π. Δαυίδ Καρυτινό.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την επόμενη, Πέμπτη 4-12-2025 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου Νάξου στον οποίο τιμάται ιδιαιτέρως η Μνήμη της Αγίας Βαρβάρας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Αρσένιος Μελισσιανός (ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο), ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βίβλου και οικείος εφημέριος Πρωτοπρ. π. Εμμανουήλ Σκουλάτος, ο Πρεσβ. π. Παναγιώτης Σιαχάμης και ο Αρχιδιάκονος π. Νεκτάριος Σκουλάτος.

Προ της Απολύσεως, τελέσθηκε Λιτάνευση, της Εικόνος και του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας πέριξ του Ναού.