Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025

Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Γερασίμου του Νέου στη Μακρινίτσα.

Η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Γερασίμου του Νέου εορτάστηκε και φέτος ιεροπρεπώς στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Μακρινίτσα. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ἰγνάτιος, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κας Ἄννας – Μαρίας Παπαδημητρίου, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κας Χρύσας Τσαγανού και πλήθους πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ἰγνάτιος Ἀναγνωστόπουλος, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία του Σταυρού ως κέντρου της χριστιανικής ζωής και κάλεσε τους πιστούς να ακολουθούν ελεύθερα και συνειδητά τον Χριστό. Αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Γερασίμου, τονίζοντας ότι με τη μαρτυρία και την ασκητική του πορεία μας διδάσκει να ομολογούμε τον Χριστό, να αντιστεκόμαστε στις προκλήσεις του κόσμου και να γινόμαστε φως και αλάτι για τους συνανθρώπους μας.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβ.κ. Ἰγνάτιος εξέφρασε ευχαριστίες προς τη Γερόντισσα και τις μοναχές της Μονής, καθώς και προς όλους τους παρευρισκομένους, ευχόμενος υγεία και ενίσχυση. Τόνισε ότι «σε μια εποχή κρίσεως, η απάντηση είναι η πνευματική ζωή των νέων που αφιερώνονται στον Χριστό και στην Εκκλησία» και υπογράμμισε πως «καυχώμεθα ως τοπική Εκκλησία για τους Οσίους και Νεομάρτυρές μας, αλλά και για τα πολλά μοναστήρια μας που αυξάνονται και περικλείουν όλη τη Μητρόπολή μας». Κατακλείοντας, ευχήθηκε ο «Τίμιος Σταυρός του Χριστού να είναι ο βοηθός μας, το υπόδειγμα θυσιαστικής αγάπης, και ο Όσιος με τις ευχές του να είναι πάντοτε πρεσβευτής για όλους μας».