Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025

Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου.

eikona Viber 2025 07 15 12 42 39 456Την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025, το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου.

Τον Σεβασμιώτατο Πατρών υποδέχθηκε στα προπύλαια της Μονής η Ηγουμένη Θεοφύλακτη μοναχή με όλη την αδελφότητα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε δοξολογία στο καθολικό της Μονής, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος προσφώνησε τον εκλεκτό επισκέπτη του, εκφράζοντας χαρά και συγκίνηση για την παρουσία του στην Μονή.

«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Πατρών,

Σας ευχαριστούμε από καρδίας για την τιμητική και ευλογημένη παρουσία σας στην Ιερά Μονή Κορμπόβου.

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι γεννήθηκα στην Αποστολική Πόλη των Πατρών, στην οποία εσείς διακονείτε με περισσό κόπο και αφοσίωση.

Η Μονή αυτή είναι μία όαση πνευματικής αναπαύσεως. Θέλουμε τα μοναστήρια μας να παραμένουν ζωντανές εστίες αγιότητος και προσευχής, όπως εσείς πολλές φορές έχετε τονίσει. Εύχομαι και προσεύχομαι να έχετε υγεία, δύναμη και μακροημέρευση».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος αντιφώνησε με λόγους συγκινήσεως και αγάπης, ευχαριστώντας για την εγκάρδια φιλοξενία και απευθύνθηκε στην Ηγουμένη και την αδελφότητα με θερμά λόγια.

«Τα μοναστήρια μας», είπε χαρακτηριστικά, «είναι το άλας της ζωής, όπως το άλας που νοστιμίζει το φαγητό. Έτσι και οι Ιερές Μονές δίνουν γεύση και νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Χωρίς τα μοναστήρια, ο κόσμος θα ήταν πιο φτωχός, πιο άνοστος. Γι’ αυτό πρέπει να προσευχόμαστε και να στηρίζουμε τις Μονές μας, που κρατούν την Ορθόδοξη Παράδοση όρθια».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ