Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025

«Ἀνάπαυσον σωτὴρ ἡμῶν, μετὰ δικαίων τὸν δοῦλον σου».

 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη και μοναστηριακή παράδοση τελέστηκε την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025, το 16ο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού. Του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, πλαισιούμενος από τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισαίο, Οσίου Γρηγορίου Γέροντα Χριστοφόρο και Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομο Παπαδάκη και άλλους Αγιορείτες πατέρες και ιερείς από διάφορες Μητροπόλεις. Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου παρατέθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Μονής το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα. Το πρωί τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα της Ευχαριστιακής Συνάξεως τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε τρισάγιο στο σημείο, όπου είχε ενταφιασθεί ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός και εν συνεχεία παρατέθηκε η καθιερωμένη Τράπεζα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ, ο οποίος υπήρξε και ο πνευματικός γεννήτορας της Βατοπαιδινής Αδελφότητας.

Δείτε το βίντεο: Εδώ