Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Μαΐου 2025

Με κατάνυξη και με λαμπρότητα οι Σύριοι εορτάζουν την 89η επέτειο της Ευρέσεως της σεπτής εικόνος του Αγίου Δημητρίου.

Στον περικαλή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος ανηγέρθη, με πρωτοφανή συνέργεια και προσωπική εργασία των Συριανών κάθε τάξεως και ηλικίας στον τόπο, όπου εκ λαγόνων γαίας, εν αλιβρέκτοις βράχοις μαρμαίροντος Αιγαίου η σεπτή του Αγίου Δημητρίου εικών προ 89 ετών ανέθορεν, τελέσθηκε απόψε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθεου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου,του Διευθυντή των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κυκλάδων καθώς και μέγα πλήθος πιστών, οι οποίοι συνέρρεαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας, να προσκυνήσουν την αγία Εικόνα. Στην σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, άμα τη αφίξει του στο Ναό, τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Κτήτορος Μητροπολίτη Σύρου Φιλαρέτου, επεσήμανε την ευγνωμοσύνη που πρέπει να έχουν οι Σύριοι προς τον Άγιο Δημήτριο για την ευλογία που τους αξίωσε και τόνισε ότι την ευγνωμοσύνη τους αυτή θα πρέπει να την εκφράζουν με τη συμμετοχή τους στις Λειτουργικές Τελετές και τη μέριμνά τους για την διατήρηση αυτής της παραδόσεως από τη νέα γενιά, μυσταγωγώντας τα παιδιά τους στα θαυμαστά γεγονότα της Ευρέσεως.
Αύριο το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον οποίο θα έχει μεταφερθεί δίχα πομπής η Εικόνα του Αγίου Δημητρίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.