Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Γ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ.


Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Γ' Χαιρετισμών στις 3.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών, στις 5.00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πατρών και στις 7.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Πατρών. 
Στην ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο ιερός υμνογράφος του Ακαθίστου Ύμνου συμβολίζει την κυρία Θεοτόκο ως στάμνον φέρουσα το μάννα το γλυκαίνον τα των ευσεβών αισθητήρια. 

Το μάννα είναι η τροφή με την οποία έτρεφε ο Κύριος τον ισραηλιτικό λαό κατά την πορεία του από την Αίγυπτο προς τη γη Χαναάν. Ήταν θεία τροφή, γλυκιά σαν μέλι. Ο Μωυσής έδωσε εντολή να τοποθετήσουν μάννα σε μία στάμνα και να φυλάσσεται πλησίον της Κιβωτού της Διαθήκης για να το βλέπουν οι απόγονοί τους και να παραμένουν πιστοί στο Θεό.

Δικαιολογημένα ο ποιητής και ψαλμωδός ονόμασε την Θεοτόκο στάμνον φέρουσα το μάννα καθώς εξ' αυτής εγεννήθη ο Σωτήρας του κόσμου, ο οποίος ως ζωογόνο μάννα καθιστά τον άνθρωπο μέτοχο της αιωνίου ζωής. 

Η προσφορά του μάννα συνεχίζεται στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή μας σε αυτό για να έχουμε αιώνια ζωή. Ο Κύριο είπε :  "ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζωὴν αἰώνιον". Η εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία εις άφεσιν αμαρτιών θα μας ανοίξουν την πόρτα του Παραδείσου. 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ 












ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ