Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

23 Απριλίου_Παγκόσμια ημέρα Βιβλίου- Ο Παπαλάνγκι στο βιβλιοπωλείο Βooking Hill-Συζητούν Στέλιος Πελασγός & Γιώργος Μπίκος.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 23 Απριλίου, 19.00

Βιβλιοπωλείο BOOKING HILL

Αγίας Βαρβάρας 66, Δάφνη, Τ.: 21 0970 1503

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, παρουσιάζουμε μια εκδοτική επιτυχία της δεκαετίας του‘80.  Ένα βιβλίο – σταθμός, πάντα επίκαιρο και με ένα ξεχωριστό μήνυμα για τον «πολιτισμένο» κόσμο μας.

«Παπαλάνγκι» στη γλώσσα των νησιών Σαμόα, είναι ο «λευκός», αυτός που ήρθε από τη θάλασσα, αυτός που διαπέρασε τον ουρανό. Έτσι φάνηκε στους ιθαγενείς, όταν αντίκρισαν το κατάρτι του πλοίου των πρώτων ιεραποστόλων να προβάλλει στον  ορίζοντα.

❓Πόσα άραγε από τα πράγματα που στοιβάζουμε γύρω μας χρειαζόμαστε στ’ αλήθεια;

❓Πόσο οι ανάγκες μας είναι πραγματικές ή τις δημιουργούμε ώστε να καλύψουμε τα ψυχικά μας κενά;

❓Ποια είναι η σχέση του «Παπαλάνγκι» με τον δυτικό πολιτισμό;

Για το βιβλίο συζητούν [με αλφαβητική σειρά] οι:

 ✅ Γιώργος Μπίκος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης, Δρ. Πολιτικών Επιστημών

 

 ✅ Στέλιος Πελασγός, Παιδαγωγός & Αφηγητής παραμυθιών

 

 ✅ Συντονίζει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου

Βιογραφικά ομιλητών

✅O Γεώργιος Μπίκος είναι Σύμβουλος Εκπ/σης του κλάδου των κοινωνικών επιστημών. Είναι κοινωνιολόγος και πολιτικός επιστήμων, με διδακτορικό στη Διδακτική των κοινωνικοπολιτικών μαθημάτων στο γυμνάσιο και το λύκειο. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων Διδακτικής και κοινωνιολογίας, ενώ είναι διευθυντής της σειράς Κουλτούρα & τέχνες και Διδακτική & νέες τεχνολογίες στις εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ, αλλά και της σειράς Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση στις εκδόσεις 24γράμματα και στις εκδόσεις ΙΩΝ/ΕΛΛΗΝ. Παράλληλα, είναι, ως συνεργάτης και εμπειρογνώμων του Ινστιτούτου Εκπ/κής Πολιτικής, συγγραφέας σχολικών βιβλίων του κλάδου του για το Λύκειο και εκπονητής και αξιολογητής των Προγραμμάτων Σπουδών και σχολικών βιβλίων του Υπουργείου Παιδείας, για τα μαθήματα κοινωνικών-πολιτικών επιστημών της Δ/θμιας Εκπ/σης.

 

✅Ο Στέλιος Πελασγός είναι παραμυθάς. Είναι ο άνθρωπος που ξαναζωντάνεψε την τέχνη της αφήγησης στην εποχή μας ξεκινώντας το 1991 . Τον Νασραντίν Χότζα τον γνώρισε από τον Σμυρνιό παππού του. Από τότε τον αφηγείται και τον μελετά σε παραστάσεις και επιστημονικές ανακοινώσεις.  Με το κίνημα της αναβίωσης της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης που ξεκίνησε, μέχρι σήμερα χιλιάδες παιδιά και ενήλικες έχουν ακούσει τα παραμύθια και τα σεμινάρια του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και σε όλη την Μεσόγειο. Η διδακτορική του έρευνα συνέδεσε την χρήση της πολλαπλής νοημοσύνης με την μαθητεία του παραμυθά στις παραδοσιακές κοινωνίες και το σύγχρονο σχολείο. Έχει μεγάλη αγάπη για την ειδική αγωγή και την θεραπευτική αφήγηση και διακονεί ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (πρώην χρήστες ουσιών, φυλακισμένους, πρόσφυγες, παιδιά με νοητική υστέρηση, Ρομά, ηλικιωμένους, αντικαρκινικό νοσοκομείο Παίδων «Ελπίς». κ.α.). Έχει γράψει βιβλία για παιδιά και για μεγάλους, θεατρικά, μελέτες και συλλογές μαρτυριών και έχει δημιουργήσει μέθοδο πρόληψης της εξάρτησης μέσω των παραμυθιών που παρακολούθησαν χιλιάδες παιδιά και νέοι στην Κύπρο. Η κρατική τηλεόραση έχει αφιερώσει τέσσερα ντοκιμαντέρ στο έργο του.